Menu
ZING MEE

Click here to read the English version of this page.

Wie mag lid worden?

Alle studenten hoger onderwijs(*) zijn bij ons van harte welkom. Specifieke muzikale vooropleiding of koorervaring zijn ook niet vereist, maar een minimum aan muzikaal gehoor en ritmisch gevoel wordt wel verwacht (zie ook hieronder).

(*)Studenten hoger onderwijs zijn studenten (bij voorkeur uit Antwerpen) aan een universiteit, hogeschool of doctoraatsstudenten. Ben je afgestudeerd? Je blijft nog welkom tot en met het werkjaar (dat loopt van 1 augustus tot 31 juli) dat je 26 wordt. Daarna vragen we je vriendelijk om plaats te maken voor het nieuwe, jeugdige geweld dat dan staat te popelen om lid te kunnen worden van het UKA. Zo houden we ons koor jong en voor en door studenten.

Kan ik nog lid worden?

De beste momenten om te beginnen bij ons koor zijn aan het begin van elk semester (eind september of half februari dus). Dan starten we met het instuderen van nieuwe stukken ter voorbereiding van ons volgende concert. Zo kan je volgen vanaf het begin. Je zal ons leren kennen als een leuke bende die buiten de repetities ook onderling met elkaar optrekt en plezier maakt. Om een voorproefje te geven van de sfeer bij ons, en om op de hoogte te blijven van alles wat er bij ons gebeurt, verwijzen we je graag door naar onze Facebookpagina, onze Instagram-account of ons YouTube-kanaal.

Momenteel kan je inschrijven voor de open repetitie van 13 februari 2024 via dit inschrijvingsformulier. Meer info over de open repetities kan je vinden op de facebookpagina van het evenement.

Waar zijn we gebaseerd?

Je kan ons voor repetities vinden in het hartje van de Antwerpse studentenbuurt, bij de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Op de derde verdieping van Prinses 16 (Prinsesstraat 16, 2000 Antwerpen) bevindt onze ruimte zich. Wanneer nodig maken we ook gebruik van de Sint-Ignatiuskapel die zich op de stadscampus in de Prinsstraat bevindt.

Wanneer komen we samen?

Van het begin tot het einde van het academiejaar komen we iedere dinsdagavond van 18u30 tot 21u30 (met pauze) samen. Dit met uitzondering van feest- en vakantiedagen, concerten, weekends of andere activiteiten.

Wat wordt er van mij verwacht?

Er wordt geen lidgeld gevraagd (enkel een kleine bijdrage om het repetitieweekend te bekostigen) en partituren worden gratis voorzien. Het enige wat wij in ruil vragen is voldoende inzet en aanwezigheid tijdens de repetitiemomenten. Zingen in een koor is immers een gezelschapsactiviteit waarbij je op elkaar moet kunnen rekenen en op die manier een prachtig voorbeeld van teamwork. Een repertoire opbouwen en een uitvoering instuderen kan alleen op effectieve manier gebeuren als iedereen zo veel mogelijk aanwezig is.

Maar ik kan niet zingen!

Geen paniek, tot op heden is er geen echte auditie. Wij zorgen ervoor dat je zonder zware muziekopleiding toch een mooie instap in het koorleven kan maken. Wel vragen we je om tijdens een van je eerste repetities een kleine stemscreening te doen, individueel bij onze dirigent. Enerzijds dient dit om je eigen stem te leren kennen wat betreft je bereik (hoe hoog of hoe laag je kan zingen; van hoog naar laag is dit grofweg ingedeeld als sopraan, mezzosopraan, alt, tenor, bariton en bas), zowel voor jezelf als voor de dirigent. Anderzijds kunnen we op deze manier ook zeker zijn dat je écht niet toondoof bent, want jammer genoeg is het dan moeilijk om deel uit te maken van een koor.