Menu
Het UKA

Welkom

Het UKA komt wekelijks samen om te repeteren en toe te werken naar een van onze twee uitvoeringen tijdens het academiejaar: een kerstconcert in december en een lenteconcert in mei. Daarnaast worden we geregeld gevraagd voor speciale evenementen zoals proclamaties, kerstmarkten en de openingsviering aan het begin van het nieuwe academiejaar. Dirk De Nef, docent aan het Lemmensinstituut, tracht ons op amusante wijze nieuw werk bij te brengen en geeft daar nog een dosis stemvorming bovenop. We repeteren elke dinsdag van 18u30 tot 21u30 (met pauze) in het klooster van de Grauwzusters in de Lange Sint-Annastraat en/of in de Sint-Ignatiuskapel in de Prinsstraat, beide vlakbij de Ossenmarkt in Antwerpen.

UKA

Het UKA tijdens het repetitieweekend in april 2016

Zangers Gezocht!

Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe zangers. Hierbij denken wij in de eerste plaats aan studenten aan de Universiteit van Antwerpen en bij uitbreiding de hele AUHA, maar eigenlijk is iedereen welkom. Specifieke vooropleiding of ervaring zijn ook niet vereist. Er wordt geen lidgeld gevraagd en partituren worden gratis voorzien. Het enige wat wij in ruil vragen is voldoende inzet en aanwezigheid tijdens de repetitiemomenten. Zingen in een koor is immers een gezelschapsactiviteit waarbij je op elkaar moet kunnen rekenen en op die manier een prachtig voorbeeld van teamwork. Een repertoire opbouwen en een uitvoering instuderen kan alleen op effectieve manier gebeuren als iedereen zo veel mogelijk aanwezig is.

De beste momenten om te beginnen bij ons koor zijn aan het begin van elk semester (september of februari dus). Dan starten we met het instuderen van nieuwe stukken ter voorbereiding van ons volgende concert. Zo kan je volgen vanaf het begin. Je zal ons leren kennen als een leuke bende die buiten de repetities ook onderling met elkaar optrekt en plezier maakt. Om een voorproefje te geven van de sfeer bij ons, verwijzen we je door naar onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal.

Maar ik kan niet zingen!

Geen paniek, tot op heden is er geen auditie. Wij zorgen ervoor dat je zonder zware muziekopleiding toch een mooie instap in het koorleven kan maken. Naargelang het bereik − het gebied tussen laagste en hoogste toon − worden mannenstemmen en vrouwenstemmen grofweg ingedeeld van hoog naar laag: sopraan, mezzosopraan, alt, tenor, bariton en bas. Wij zullen je helpen je eigen stem te leren kennen door middel van een kleine stemscreening bij het begin van het semester.

Wil je een van onze repetities bijwonen of heb je nog verdere vragen, neem dan contact met ons op!